13:00

Stureby SK

Referat: Lindö FF - Stureby SK

Vi stänger en riktigt rolig och intensiv helg med bortaresa till Norrköping för match mot ambitiösa och duktiga Lindö FF. Efter att förra helgen fått ett kvitto på att vi har hittat rätt i spelidé och balans i laget via segrar mot AIK Akademi & KIF Örebro var dagens fokuspunkter i det närmaste identiska med det vi nött de senaste veckorna.

Inledningsvis blir vi varse att vi möter ett duktigt lag, som sårar oss med fina löpningar in bakom vår backlinje. Med något undantag lyckas vi ändå hålla motståndarnas djupledsspel på utsidan om oss men känslan är ändå att det är en jobbig start. Efter hand tar vi oss ändå in i matchen och lyckas etablera såväl press som spel på motståndarnas planhalva. En riktigt vacker kombination och ett lika vackert avslut ger 1-0 vilket ger oss energi att ta över andra halvan av första perioden, men resultatet står sig.

Tjejerna är inte helt nöjda i paus och pratar själva om att ligga närmare över hela banan för att vinna boll högt. Sagt och gjort - i den andra perioden höjer vi intensiteten rejält och blåset också iväg till 4-0-ledning i en period av matchen där vi ser riktigt starka ut. Sista fem minuterna börjar vi tröttna något och då är Lindö FF vassa framförallt genom snabbhet och löpningar vilket också ger en reducering till 1-4 precis innan paus.

Period nummer tre är rejält svängig där Lindö tidigt gör 214, men vi replikerar extremt psykologiskt och gör 5-2 nästan omedelbart. Vi ser lite trötta ut på några håll och den sista perioden är det klar fördel Lindö vad gäller bollinnehav även om chansmässigt också skapar mycket framåt. Perioden slutar oavgjort 2-2 vilket ger slutresultatet 6-3 i vår favör.

Efter en tuff match i fredags, 200m-intervaller och fanbörande igår, och lite sjukstuga i truppen går det inte att vara annat än nöjd med dagens insats även om det definitivt finns mer att ta av. Nu drar vi ner på matchandet och genomför ett par veckor av träning fulla av självförtroende efter de senaste helgernas fina insatser.

Stort tack till Lindö FF för inbjudan och en härlig fajt på er fina anläggning. Lycka till i Mästarcupen också så ses vi i Fyrverkericupen i Bromma i höst!